26.04.2024

“Три покоління – одна мета”: який шлях пройшли українці до незалежності

Ваша реклама

Круглий стіл на тему “Три покоління – одна мета” провели  у музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини до Дня Героїв. Говорили про те, що з давніх-давен українці відстоювали і боролись за свою Незалежність.

Спершу згадали про умови створення  ОУН/УПА, українських націоналістів та повстанську армію. Відчайдушних чоловіків та жінок, які протистояли тогочасному режиму. Після розпаду Української народної республіки вони хотіли одного – незалежну Україну.

Ще одна важлива сторінка в історії України на шляху до Незалежності – створення Національної Гвардії України у 1990-х роках. Це військове формування, яке входило до системи Міністерства внутрішніх справ. Учасники нацгвардії повинні були захищати життя, права, свободи і законні інтереси громадян нашої держави. Як зазначив один із ініціаторів створення національної гвардії України у 1990-их роках Олександр Варакута, на цій зональній школі зібралися патріотичні люди, які готові були взяти зброю.

І 2014-тий рік. Період коли розпочалась війна на сході України. Протистояння і до сьогодні тривають. Щодня бойовики порушують режим тиші і від їхніх куль регулярно помирають наші військові.

У 2014 році український народ активізувався і до сьогодні небайдужі допомагають військовим. Волонтери регулярно розвозять допомогу у вигляді зброї, одягу та їжі.

Учасники круглого столу переконані, перемога за нами. Щиро вірять, що зовсім скоро ми лише згадуватимемо ці жахливі події.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,