26.04.2024

Три аварії трапились у Тернополі, бо водії не побачили пішоходів у темну пору доби

Креатор буд

Погана видимість на дорогах впливає на кількість автопригод. Через вимушене обмежене споживання електроенергії вуличне освітлення у вечірній та нічний період у всіх населених пунктах області вимкнене. Тому водії часто не бачать людину, яка переходить дорогу, або реагують на неї занадто пізно. Як наслідок, за два дні тернопільські поліцейські зареєстрували три ДТП, у яких постраждали пішоходи у темну пору доби. Одна людина загинула, двоє отримали травми.

Поліцейські звертаються до водіїв бути обережними на дорогах, дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та по можливості максимально утриматися від поїздок у нічний час. Пішоходам теж варто подбати про власну безпеку – у темний час доби носити одяг з світловідбивальними елементами, користуватися ліхтариками та перед тим, як переходити дорогу, подивитися чи немає поруч машин

Крім того варто нагадати, що з відповідальністю поставитись до споживання електроенергії – нині завдання кожного з нас. Підприємцям слід вимкнути зовнішнє освітлення: рекламні вивіски, вітрини та сітілайти. На територіях громад, де буде відсутнє електропостачання, чергуватимуть додаткові патрулі поліцейських та представники громадських формувань.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,