02.05.2024

ТОП-3 фільми про захист Донецького аеропорту, які варто переглянути тернополянам

Ваша реклама

Сьогодні, 16 січня українці вшановують пам’ять усіх загиблих у Донецькому аеропорту. Ці події назавжди залишаться в історії нашої країни та в пам’яті їх учасників.

За останні роки в українському кінематографі почало з’являтись чимало кінострічок, основна тематика яких – війна на Сході. Пропонуємо до Вашої уваги фільми, у яких розповідається про події у Донецькому аеропорту.

«Кіборги. Герої не вмирають» — український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. Стрічка отримала нагороди від Національної премії кінокритиків «Кіноколо», Міжнародного фестивалю у Верховині та премію «Золота дзиґа» у 6 номінаціях.

 

«Добровольці Божої чоти» — повнометражний документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія про захисників Донецького аеропорту. Фільм — історія творення нової української армії. У фільмі знявся тернопільський воїн, нині – депутат обласної ради Валерій Чоботар. Крім України, кінострічку презентували в Італії, Новій Зеландії, Австралії та Польщі. «Добровольці Божої чоти» отримав приз глядацьких симпатій на 13 Міжнародному фестивалі документального кіно у Гданську.

 

“Аеропорт. Неповернення” – фільм, який зняла журналістка та режисерка-документалістка Сніжана Потапчук. Вона з 2014 року фільмує події на сході України просто під час бойових дій. Документальний фільм найбільшою мірою складається з реальної відеохроніки, знятої під час оборони Донецького аеропорту, та розповідей військових, які його захищали – від самого початку й протягом усіх 242-х днів жорсткого протистояння.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,