24.04.2024

Ті, що танцюють душею: тернополянка заснувала інклюзивний танцювальний колектив

Креатор буд

У Тернополі вже майже рік діє інклюзивний танцювальний колектив «Dance on whеels». Його засновниця – психолог та хореограф Ліна Горбунова.

Жінка розповідає, що спонукав її до цього юнак з інвалідністю, який жив по-сусідству. Сергійко, попри пересування на візку, виявив бажання танцювати. Про це Ліні розповіла його мама. Тож, хореограф вирішила започаткувати такі танці у Тернополі, адже до цього у нашому місті такої ініціативи не було.

На даний момент у колективі танцюють майже два десятки учасників, половина з яких пересуваються на візках. Це вихованці Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру.

Хореограф зазначає, що її юні тернополяни завжди готові танцювати, вони організовані та допомагають одне одному. Все ж є одна деталь, яка не дозволяє їм повністю реалізувати себе у танцях – це відсутність спеціальних танцювальних візочків.

Сьогодні у колективу «Dance on wheels» особливий день, адже вони вперше виступили у такому складі на великій сцені.

Підтримати своїх вихованців прийшли педагоги Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру. Директора закладу Ірина Король зазначила, що помітила позитивні зміни в учнях після занять танцями.

Виступ колективу напередодні дня Миколая вдався – всі отримали позитивні емоції, а дітям вручили подарунки.

Та все ж труднощі виникають, і насамперед з візками. Адже юні танцівники мріють мати спеціальні, пристосовані до занять. І кожен з нас може у цьому допомогти колективу «Dance on wheels». Тож, якщо ви маєте бажання та можливість допомогти цим дітям – звертайтеся у Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр або до хореографа Ліни Горбунової.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,