27.04.2024

Тернополяни вимагають повернути предмет “Українська література” в обов’язкове ЗНО

Креатор буд

“Повернемо українську літературу в обов’язкове ЗНО!”. Таку акцію провели під стінами Тернопільської ОДА. Її організували представники Національної спілки письменників України і провели в багатьох інших містах. Долучились до акції освітяни, письменники та усі небайдужі тернополяни.

У мітингувальників було 2 вимоги. Голова Тернопільської обласної організації НСПУ Олександр Смик каже, що виступають за відставку міністра освіти і за повернення української літератури в обов’язкове ЗНО. Адже, зазначає, що питання не в предметі, а в тій спадщині, яку збережемо.

Усі присутні під час акції підписали звернення, яке по завершені подали у Тернопільську обласну адміністрацію. Таким чином наша область показує свою позицію стосовно скасування обов’язкової здачі ЗНО з української літератури, зазначив учасник всеукраїнської акції “Повернемо українську літературу в обов’язкове ЗНО!” Ігор Гірчак.

Тернополяни до таких змін у ЗНО ставляться неоднозначно. Кажуть, найважливіше, щоб від будь-яких нововведень в освіті не постраждали діти і їх культурне виховання.

Акцію “Повернемо українську літературу в обов’язкове ЗНО!” провели символічно у День української мови і писемності. Це відбулось одночасно у всіх обласних центрах нашої країни.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,