24.04.2024

Тернополянка склала іспит з сертифікації вчителів і отримала максимальну кількість балів

Ваша реклама

Знай наших. 27-річна вчителька початкових класів Мар’яна Задворна з Тернополя склала іспит з сертифікації вчителів на максимальну кількість балів. Секрет її успіху, а також подробиці про процедуру сертифікації педагогів дізнавалася наша знімальна група.

Мар’яна Задворна вже понад три роки вона навчає дітей. Каже, мріяла бути педагогом, аби наслідувати свою родину. Задум реалізувала успішно. Адже Мар’яна отримала максимальні 160 балів на незалежному оцінюванні професійних компетентностей вчителів початкової школи.

Педагогиня пояснює: зареєструвалась на проходження сертифікації, бо хотіла показати власні досягнення та підтвердити собі, що її робота не марна. Адже вона займається тим, що їй справді вдається.

Готуватись до оцінювання часу не було – війна, турботи, робота. Та все ж, каже вчителька, пам’ятає, як зовсім нещодавно сама була студенткою та сідала за парту як вступник. Тому складнощів при підготовці та проходженні не було.

Сертифікація вчителів це оцінювання професійних якостей педагогічного працівника. Її можуть пройти ті, хто працює не менше двох років.   За три роки сертифікацію пройшли 79 вчителів Тернопільщини. Вона складається з кількох етапів. Яких саме — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,