28.03.2024

Як тернопільські вчителі підтримують біженців і допомагають армії

Ваша реклама

Уже 850 українців, які змушені були покинути домівки через бойові дії, знайшли прихисток у 14 школі в Тернополі. Вимушених переселенців почали приймати ще 6 березня. Багато хто у Тернополі вперше, кажуть, у школі комфортно, є матраци, ліжка, годують, і найголовніше, тут спокійно, не стріляють.

Допомагають людям вчителі цієї школи. Розповідають, на роботу приходять о пів на шосту ранку. Треба все підготувати, аби їхнім гостям смакувало. Готують сніданки, обіди, вечері.

Наразі у школі живе 82 людини. Хтось лишається тимчасово, на день-два, а є і такі, кому нема куди їхати, дім або окупований, або зруйнований. Про це розповідає директорка школи Оксана Добровольська. У закладі мешкає 16 дітей віком від 6 міс до 17 років. Маленького хлопчика із Мелітополя вже і охрестили.

Також тернопільські вчителі долучаються до допомоги армії. Зокрема, шиють розвантажувальні жилети, розказала вчителька трудового навчання Оксана Кулеша.

За підтримку біженців та допомогу армії освітянам подякував міський голова Тернополя Сергій Надал.

Попри волонтерство і допомогу біженцям, тутешні вчителі мають і основну роботу – дистанційне навчання. Та не скаржаться, кажуть встигатимуть усе, лиш би перемога близько.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,