08.05.2024

Тернополянка поділилася секретами незвичної техніки пошиття одягу

Ваша реклама

Тернополянка Оксана Відяшова шиє одяг із клаптиків тканини. Ця техніка називається – печворк. У нас таке шиття лише набирає популярності, та ця жінка вже давно його практикує.

Пані Оксана розповідає, в техніці печворк  починала шити покривала. Зараз же шиє одяг. На замовлення, до речі, також. Хоч за освітою жінка бухгалтер, каже, що завжди шукала можливості освоїти таку техніку шиття, хоч навіть не мала базових навичок подібної роботи.

Найбільше в печворку привертали увагу кольори та оригінальність. Спочатку тернополянка вчилася онлайн – переглядала майстер-класи на різних сайтах. Потім взялася до практики. Оксана пояснює, для роботи потрібен мінімальний набір інструментів, та все ж вони не звичні: дисковий ніж, пластикові або картонні шаблони-лінійки та спеціальний коврик. На тканину також варто звернути увагу.

Героїня нашого сюжету каже, що у печворку допустиме поєднання 5-7 кольорів, тканин чи малюнків. Можна в одній кольоровій гамі, можна й у 2-3-х. А сам печворк – це такий собі сендвіч, який складається із 3-х шарів: полотна, отеплювача та панно із клаптиків.

Незважаючи на складність техніки – шиття Оксану дуже надихає. А ще, зізнається майстриня, техніка підходить до пошиття усього. Наприклад, в період карантину Оксана шила захисні маски. Улюблену справу поєднала з благодійністю – гроші, які платили за маски відправляла на рахунок для потреб лікарень Тернополя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,