24.04.2024

Тернопільські волонтери продовжують дбати про лікарні

Креатор буд

Без волонтерів нікуди. Завдяки згуртованості та небайдужості тридцяти тернополян вдалось придбати потрібне обладнання та захистити медиків в умовах коронавірусу. Йдеться про спільноту, яку ще на початку карантину створили в Інстаграм.

Волонтер о. Роман Демуш розповідає, роботу в команді побудували на взаємодовірі, навіть до не знайомих людей. Протягом двох місяців, поки тривав карантин, волонтери забезпечували тернопільські лікарні всім необхідним. До доброї справи долучились тернополяни різних професій, віросповідань та вікових категорій.

Волонтерка Вікторія Фаріон каже, загалом зібрали понад 600 тисяч гривень, 250 з яких витратили на закупівлю обладнання: монітори спостереження, рецеркулятори, пульсоксиметри та інші необхідні речі. А на 350 тисяч закупили засоби індивідуального захисту.

На початку карантину ситуація була насправді критичною, – продовжують волонтери. Було складно знайти, до прикладу, засоби індивідуального захисту. Тоді моніторили всі можливі структури та організації, зауважує Наталія Заставецька.

Окрім необхідних речей, волонтери привозили лікарям навіть гарячу каву, аби зігрівати їх щодня. Ініціатори завдяки проєкту зрозуміли, згуртованість і спільна мета допомагають досягнути того, що спочатку може здаватись практично нереальним.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,