26.04.2024

Тернопільські студенти ЗУНУ долучилися до Всесвітнього дня прибирання

Ваша реклама

Рукавички, сміттєві пакети, зручний одяг, маски. Так студенти і викладачі навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування Західноукраїнського національного університету долучилися до всесвітнього Дня прибирання. Сьогодні чистішим зробили парк “Здоров’я”.

Доцент кафедри економічної експертизи і землевпорядкування ЗУНУ Ірина Любезна каже, що серед іншого, метою у вихованні студентської молоді є і виховання у них активної природоохоронної позиції. Тому, долучаються самі до таких акцій та запрошують студентів.

Студенти ж таку позицію навчального закладу підтримують. Окрім цього, вони переконані, що утилізація та сортування сміття необхідні, адже треба дбати про довколишнє середовище.

У парку цього разу прибирали 30 представників вишу.  Кількість обмежили, адже важливо дотримуватися карантину.

Директор навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування ЗУНУ професор Дмитро Шушпанов зазначив, що ті студенти, які через карантин зараз залишаються вдома, можуть такі ж заходи організувати на місцях, донести інформацію і своїм сусідам.

Тут студенти проводять час із користю подвійно. Не лише прибирають територію, але і досліджують місцеву рослинність, а разом із тим і загалом, як містяни ставляться до оточуючої їх природи, зауважив в. о. завідувача кафедри агрономії, екології та агроінженерії ЗУНУ Василь Файфура,

World Cleanup Day – цього року акцію розтягнули у часі через пандемію. Аби всі не виходили в один день на вулиці, це можна зробити з 15-го до 19-го вересня. Та прибрати радять не тільки фізичне сміття, яке є під нашими ногами, але і у наших комп’ютерах. Зокрема, почистити пошту від непотрібних листів. Адже, як розповів студент ІІ курсу навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування ЗУНУ та співоранізатор акції Андрій Слота, щоб зберігати оці листи, що є в нас на пошті, витрачається надзвичайно велика кількість енергії, і якщо кожен витратить хоча б кілька хвилин на таку не важку роботу – він полегшить життя нашій планеті.

Уже за перші кілька хвилин акції студенти і викладачі назбирали повні пакети сміття. Найбільше кажуть, пластику і скла. І додають, можливо не всі вийдуть на вулиці прибирати, але важливо, аби люди хоча б замислилися над проблемою.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,