23.04.2024

Тернопільські пластунки розказали, за що отримали найвищі нагороди у таборі “Говерля”

Ваша реклама

12 днів у таборі, 6 із них – у горах. Цьогоріч 19 тернопільських пластунів, 2 сотників та 2 членів проводу взяли участь у одному із наймасштабніших таборів для пластунів “Говерля”.

Організовують його для учасників віком 14-18 років. Упродовж перебування, пластуни потрапляють в епоху ООУ-УПА та вчаться виживати в горах.  Стати учасником табору важко, адже беруть туди не всіх. Спершу, охочі повинні пробігти 5 кілометрів за 35 хвилин – дівчата, та за 30 – хлопці. А також перевіряють стан здоров’я та відсутність хронічних хвороб.

Із усіма поставленими завданнями справились ось ці юні тернополянки. Ярина, Анастасія та Олеся повернулися із табору 21 серпня. Найбільшим досягненням вважають те, що подолали 135 кілометрів.

Сам ж похід горами тривав 6 днів. Розпочали із селища Великий Березний, що у Закарпатській області та завершували у селі Сянки, що на Львіщині. Дівчатам маршрут дуже сподобався, адже був насиченим великою кількістю мальовничих краєвидів. За цей час, у горах пластунів зустрічала різна погода та умови. А ще оточували зовсім незнайомі люди, тож такий досвід пластунки називають виходом із зони комфорту.

А ще, кожен із учасників табору мав свої обов’язки. До прикладу, Олеся Слив’яна відповідала за вогонь. Вона за будь-яких обставин, повинна була знайти дрова та розпалити вогнище. Адже від неї і залежало, чи підуть люди із її сотні ситими у гори. Тож у таборі виховували і вміння шукати вихід із непередбачуваних ситуацій.

За сумлінне виконання обов’язків, а також за відмінну пластову поставу, учасники отримували нагороди. З

Загалом же, цьогоріч крайовий мандрівний вишкільний табір “Говерля” провели вшістнадцяте.  Про це зазначила комендантка крайового мандрівного вишкільного табору «Говерля» Ірина Шевчук. Вона підкреслила, що таким чином популяризують спортивний піший туризм.

Цього року у таборі участь взяли 80 учасників із різних міст України. Серед них Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ, Київ, Чернівці, Чугуїв, Світловодськ та інші.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,