23.04.2024

Тернопільські підприємці можуть оформити допомогу від держави на час карантину

Ваша реклама

Допомогу по частковому безробіттю тепер можуть оформити тернопільські підприємці. Але ті, які не мають найманих працівників і які не працювали через карантинні обмеження.

У тернопільському центрі зайнятості підприємці пишуть заяви, аби отримати допомогу. Директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк розповів, що для цього протягом 90 днів вони повинні подати певний перелік документів.

Щодо, власне, документів, то керівниця відділу інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості Олена Рак каже, що потрібно написати заяву, оформити наказ та довідку про сплату єдиного соціального внеску.

Крім того, необхідно заповнити три відомості за березень, квітень та травень і кожен із документів потрібно пронумерувати, починаючи із заяви. Це, кажуть, займає близько 10-ти хвилин.

Ви можете приїхати у центр зайнятості і подати заяву відразу, або ж – зробити це онлайн. Для цього потрібно скористатися розділом «Допомога по частковому безробіттю» на сайті служби.

Директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості зауважує, розмір компенсації для підприємців відрізняється. Вона розраховується з заробітної плати, яку виплачувати собі підприємці чи нараховували і сплачували єдиний внесок. І вона має бути 2/3 або суми нарахування, але не більше мінімальної зарплати.

До прикладу, підприємець Юрій розповів, що за березень отримав 1324гривні, а за квітень і травень – по 2772. Його колега Дмитро сподівається на 4 або 5 тисяч гривень допомоги.

Зауважимо, заяву розглядають 3 дні. Якщо є недопрацювання, підприємець має ще 5 днів, щоб усунути їх. Гроші ж виплачують протягом 10-ти днів після подання заяви.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,