23.04.2024

Тернопільські пенсіонери стали випускниками Університету третього віку

Креатор буд

Закінчити університет на пенсії. Саме таку можливість мають тернополяни похилого віку. Навчатися 3 місяці за бажаним напрямком та отримати сертифікат охочі можуть завдяки проєкту “Університет третього віку” Тернопільського територіального центру соціального обслуговування населення. Нещодавно студенти відсвяткували уже черговий Золотий випуск 2020.

Директор Тернопільського міського територіального центру обслуговування населення Віталій Хоркавий розповів, що мета такого навчання – змінити стереотипи щодо сприйняття пенсійного віку. Варто показати тернополянама, що на пенсії теж можна бути активним та розвиватися.

Цьогоріч, зауважує пан Віталій, карантин вніс свої корективи у графік університету. Понад 60 випускників, хоч і пізніше, та все ж отримали сертифікати. Під час навчання вони вивчали комп’ютерну грамотність, здоровий спосіб життя, практичну психологію та англійську. Окрім цього було 2 факультативи: із вокалу та танців. Навчали пенсіонерів працівники Терцентру, студенти і викладачі тернопільських вишів.

За 3 місяці студенти “Університету третього віку” отримали безліч позитивних вражень, а найважливіше – корисних знань.

Привітав новоспечених випускників і очільник міста. Сергій Надал зауважив, що так організовують дозвілля людей похилого віку у країнах Європи. Приємно, що ініціатива набула популярності серед пенсіонерів нашого міста.

Стати студентом “Університет третього віку” може кожен охочий. Для цього потрібно звернутися у Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,