26.04.2024

Тернопільські активісти написали звернення до Зеленського

Креатор буд

Представники громадських організацій Тернополя написали звернення до президента із вимогами припинити переслідування національно-демократичних сил, добровольців та волонтерів. Наголосили і на ставленні до 5-го президента України – Петра Порошенка, який, за словами активістів, став основним опонентом політрепресій.

Секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада каже, що протягом останніх місяців країна котиться в прірву. За його словами, представники державної влади хочуть переглянути статус української мови та розпочинають скорочення у Збройних силах України, припиняють фінансування. Віктор Шумада переконаний – роблять все для того, щоб Україна стала слабшою та не могла протистояти агресору.

Представники громадськості впевнені, що вручення підозри Петру Порошенку – це спроба відвернути увагу українців від серйозніших проблем. Депутат Тернопільської міської ради Павло Бич каже, варто звернути увагу і на релігію – вже не відбуються переходи із Московського патріархату до ПЦУ. Також ситуація на Сході – умовне відведення військ. А ще – скорочення значної кількості прогресивних програм.

Активісти переконані, що всі ці дії є незаконними і послаблюють позицію України на міжнародній арені та перед російським агресором. Активіст ГО «Справа громад» Михайло Паламарчук каже, що можна помітити, як зараз невеликими кроками в українців починають буквально забирати здобутки Революції Гідності.

Серед активістів – і ветерани АТО, для яких доля країни є по-особливому важливою. Учасник громадського руху «Захисти Україну» Микола Казюк наголошує на тому, що кожен з нас несе відповідальність за те, що буде далі.

Ще один учасник громадського руху «Захисти Україну», а за сумісництвом голова ГО «Автомайдан Тернопіль» Дмитро Гайдуцький, який лише повернувся із зони ООС, каже, захисники досі вважають, що бездіяльність теперішньої влади та проросійський напрямок – можуть спричинити в Україні переворот. Наголошує – війна триває.

Представники громадських організацій вважають, що колапсна економічна ситуація, припинення фінансування та скорочення Збройних сил України, перегляд статусу української мови – це початок кінця, який свідомий український народ має відвернути.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,