26.04.2024

Тернопільська область отримала перші дози вакцини Pfizer

Креатор буд

1170 доз вакцини Pfizer привезли на Тернопільщину в неділю, 18 квітня. Про це повідомляють в облдержадміністрації. 

Згідно з планом щеплення, цим препаратом щеплюватимуть людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, працівників даних закладів, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Дві бригади, які пройшли навчання і вміють працювати із цією вакциною, будуть проводити вакцинацію.

Вакцина дуже вимоглива у питаннях транспортування, адже вона зберігається при температурі від -60 до -80 градусів. Використання вакцини можливе лише зі дотриманням холодового ланцюга.

Медики вже підготували для розморозки першу дозу флаконів, яка буде використана сьогодні. Ними щеплять 585 осіб. Напередодні керівники структур, які опікуються людьми похилого віку, подали списки осіб для вакцинації.

Разом із дозами привезли розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів. За даними виробника, ефективність цієї вакцини після першої дози становить 95%. Імовірно, через високу ефективність цієї вакцини в Україні чимало людей чекають саме на неї.

Загалом в Україну надійшло 117 тисяч доз вакцини. Для повної імунізації вводять дві дози з інтервалом у три тижні. Таким чином, препаратом щеплять 58, 5 тисяч осіб.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,