03.05.2024

Тернопільська дитяча лікарня отримала нові апарати ШВЛ

Креатор буд

Тернопільська міська дитяча лікарня отримала 3 апарати штучної вентиляції легень. Медики кажуть, що, кількість хворих щодня зростає, і серед тих, хто змушений лікуватись від коронавірусу, – діти. 

– Можливе пошкодження легень при цій патології і тому це зараз буде дуже на часі отримання такого класу апаратів для обслуговування маленьких діток і великих дітей Тернополя, – каже завідувач інфекційного відділення анестезіології та інтенсивної терапії  КНП “Тернопільська міська дитяча лікарня” Ігор Чорнота.

Загалом у дитячій лікарні є 8 дихальних апаратів. Нові планують розмістити у реанімації, для того аби надавати допомогу пацієнтам, які перебувають у важкому стані.

– Ця апаратура є досить високо класу. Вона дозволяє використовувати весь наявний режим вентиляції, який можливий для пацієнта. Особливо важливо- що воно може використовуватися для дітей. Тобто спектр роботи апаратів є дуже широкий, – додає директор КНП “Тернопільська міська дитяча лікарня” Андрій Артимович.

Обладнання придбали за кошти державного бюджету, а які саме апарати обрати – казали медики. Вартість одного понад 600 тисяч гривень. Дитяча міська лікарня є опорною  для лікування хворих пацієнтів на COVID-19 серед дітей

– Загалом в місті вже є 35 апаратів ШВЛ на сьогоднішній день. Частину з них вдалось купити за рахунок міського бюджету, частину за рахунок коштів благодійників. Коли епідемія завершиться, ці апарати будуть функціональні, і будуть потрібні в кожному медичному закладі., – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

На сьогодні, у дитячій лікарні із діагнозом коронавірус перебуває 5 пацієнтів, з них троє- діти. Ще двоє- мама разом із дитиною наразі під підозрою.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,