28.03.2024

Тернопільщина звертається до влади країни: страхування медиків, які працюють з хворими на COVID-19 – обов’язкове

Креатор буд

Медики, які кожного дня борються із коронавірусом стали найбільш вразливою категорією населення. Із числа хворих на COVID-19 в Україні, зокрема і на Тернопільщині, значну частину становлять лікарі, які захворіли через відсутність засобів індивідуального захисту.

Для того, аби надати працівникам медичної галузі певні гарантії та відповідне лікування представники партії “Європейська Солідарність” ініціювали законопроєкт, який передбачає страхування медиків.

Директор КНП “Борщівська районна лікарня” Віталій Гладкий розповів, що підтримує таку ініціативу. Адже безпека медиків та їхніх сімей справді важлива.

Секретар Тернопільської міської ради, а за сумісництвом голова міської організації партії «Європейська Солідарність» Віктор Шумада зауважує, розгляд цього законопроєкту і його підтримка депутатами Верховної Ради необхідні, оскільки таким чином можна захистити лікарів на державному рівні. Важливо не допустити ситуації, коли хворих не буде кому лікувати.

Відповідне звернення передали у Тернопільську обласну раду. Ініціатори заявили, їхній обов’язок – захистити кожного медика. Тому, чи не найголовніше, що вимагають від влади країни – забезпечити страхові виплати усім лікарям, які захворіли на коронавірус, а не лише тим, у кого вже є група інвалідності через вірус.

«У нас в Тернопільській області є випадки, де в повному обсязі вся родина лікарів хворі на коронавірус і, відповідно, ситуація складається так, що людина не має можливості забезпечити своє лікування і тому волонтерам доводиться збирати на це гроші», – розповів депутат обласної ради Степан Барна.

Ініціатори також вимагають, аби медикам виплатили 300% надбавки до зарплати, забезпечили усіма необхідними засобами індивідуального захисту, організували масове тестування для того, щоб бачити реальну ситуацію із кількістю хворих.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,