26.04.2024

Тернопільщина у повітряній тривозі: скільки часу краяни провели в укриттях

Ваша реклама

З початку війни українці встигли звикнути до тривог. Адже вони лунають вкрай часто. Журналісти підрахували, скільки часу з початку повномасштабного вторгнення росії жителям Тернопільщини довелося пересидіти в сховках.

П’ять днів, 1 годину, 56 хвилини – стільки провела у повітряній тривозі Тернопільщина від 24 лютого до 30 квітня. Це більше ніж Вінницька і Житомирська області, але менше, скажімо за Хмельниччину, Львівщину та Одещину.

За понад 2 місці від початку повномасштабного вторгнення ставлення до повітряних тривог у нас змінилося. Все менше людей зважають на сирену, нехтують безпекою.

Ольга з Тернопільщини, але останні 10 років жила у Херсоні. Каже, під час останньої тривоги з дитиною в укриття не спускалися, лишилися на дистанційному уроці.

Кожна тривога – це стрес. Та чому ж більшість тернополян вже більш-менш звикли до сирени, адаптувались до таких умов і для них “повітряна тривога” не привід йти в укриття? Її часто намагаються не помічати. Психолог пояснює – це звичний процес у стані стресу, який має кілька фаз.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,