03.05.2024

Тернопіль попрощався з бійцем «Айдару» Іваном Дедюхом

Креатор буд

Сьогодні вранці на Театральному майдані було людно. У Тернополі прощалися з бійцем «Айдару» Іваном Дедюхом, який загинув в зоні проведення ООС.

Іван народився та виріс у Тернополі, вчився у 28-й школі. Воювати на Схід поїхав у 2014-му році. Був сержантом 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Збройних Сил України.

27-го червня біля Старогнатівки, на Донеччині, життя патріота обірвалось внаслідок розриву невідомого боєприпасу.

Побратими пригадують, Іван завжди був відповідальною людиною, умів вправно керувати своїм маленьким підрозділом, за що його поважали.

Підтримати рідних Івана прийшли і ті, хто знає, що таке втратити сина на війні. Серед них і Мирослава Питак. Її син загинув на Луганщині у 2016-му. Жінка каже, що нам просто необхідно цінувати пам’ять тих, хто загинув на Сході та підтримувати їхні сім’ї.

Поховали Івана Дедюха на Микулинецькому кладовищі у Тернополі. Владики Української греко-католицької церкви та Православної церкви України відправили поминальне Богослужіння.

Зазначимо, що в Тернополі уперше прощання із загиблим Героєм відбулося за новим офіційним церемоніалом вшанування загиблих військових. Виставили почесну варту, військовослужбовці вишикувалися в живий коридор, провели ритуал передачі прапора сім’ї полеглого. Колектив Тернопіль1 висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,