26.04.2024

Тернопіль – перше місто на заході України, де облаштували унікальний майданчик для воркауту

Креатор буд

Унікальний спортивний майданчик під відкритим небом облаштовують у Тернополі. Схожі є лише у центрі України. Тепер же Тернопіль, стане першим містом на заході країни, де буде таке спортивне обладнання.

Ініціатор проєкту громадського бюджету “Вуличний спортзал: Київська, 1” Павло Савечко розповів, що товаровиробник з Чернігівської області запевнив, що на захід України такі майданчики вони відправили вперше.

Розташований майданчик за адресою вулиця Київська, 1. Тут усі охочі містяни можуть займатись спортом та виконувати вправи із навантаженням. Призначена така спортивна зона для людей фізично підготовлених, які займаються за певною програмою. Майданчик стане чудовою альтернативою заняттям в спортзалі. На локації є тренажери для виконання станової тяги, присідань, вправи «метелик», верхній та нижній блоки.

Мешканці будинку поруч зізнаються, одразу помітно, що займатись тут зможуть не аматори чи початківці, а професіонали чи хоча б люди зі спортивним досвідом.

Розпочали роботи із облаштування майданчика з початку липня. За цей час встановили 7 тренажерів. Вартість одного – від 14-ти до 19-ти тисяч гривень. До кінця місяця тут мають встановити ще декілька тренажерів, облаштувати територію довкола, зробити освітлення та камери відеоспостереження. Запланували встановити ще елементи для заняття воркаутом, йоги та для східних єдиноборств.

Облаштовують таку спортивну локацію в рамках реалізації проєктів-переможців «Громадського бюджету 2020».  За ініціативу “Вуличний спортзал: Київська, 1” проголосували 400 тернополян.

Павло Савечко зауважив, що мешканці будинку на Київській,1 нещодавно створили ОСББ. Тоді й подали свій проект на конкурс, аби переконатися, чи зможуть бути активними та відповідальними співвласниками.

Вартість проекту спортивного майданчику – 300 тисяч гривень. На цьому ініціативні мешканці будинку не зупинятимуться. Зазначають, оскільки прибудинкова територія доволі велика, з часом будуть збільшувати спортмайданчик та облаштовувати територію довкола.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,