25.04.2024

Тернопіль карантинний: як вплинули обмеження “червоної” зони на життя міста

Креатор буд

7 вересня. В Україні 29 населених пунктів потрапили до «червоної» карантинної зони. У Тернополі ж вже вдруге за півтора місяці уряд максимально посилив карантин. То яка ситуація в місті і в якому режимі працює громадський транспорт, магазини і заклади харчування?

Спочатку наша знімальна група пішла на одну з зупинок громадського транспорту в центрі міста. Запитуємо, за яким графіком їздить транспорт в місті. Там кажуть – як працювали, так і працюють – пасажирів у транспорт беруть стільки, скільки єє місць для сидіння.

Тернополяни кажуть – не готові до повної зупинки громадського транспорту, адже це може призвести до цілої низки проблем, адже люди не зможуть добиратися на роботу. Місто не готове до ще одного посилення карантину. А нові обмеження можуть паралізувати роботу всього міста, кажуть мешканці.

Вийшли на роботу, бо не хочуть залишитися без грошей. Попри настанови уряду, заклади харчування і непродовольчі магазини в місті сьогодні працювали. Працівники цих закладів кажуть – ще одне посилення карантину може повністю знищити малий та середній бізнес.

Працівниця одного із непродовольчих магазинів запевнила – карантинних обмежень дотримуються: мають антисептики, проводять дезінфекцію, людей впускають одночасно не більше двох. Пані Тетяна переконана, що потрібно пристосовуватися до умов, які маємо наразі, бо, каже, все закрити і бути вдома – не вихід, адже люди мають якось жити.

Додамо, окрім Тернополя до «червоної» зони потрапили ще міста Бережани та Чортків, а також 7 районів області.  Дане зонування діятиме 14 днів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,