26.04.2024

Тернопіль гуманний до тварин: уже вдруге в місті рахуватимуть безпритульних собак

Ваша реклама

На вулицях, зупинках, біля закладів харчування та будинків можна зустріти їх – чотирилапих жителів міста. Проте, собаки поділяють на 2 категорії – домашні та безпритульні. Отож, щоб знати точну кількість тих, які живуть на вулицях – з 27 по 29 червня проводитимуть їх підрахунок.

Активістка зоозахисного руху UAnimals та ГО “Вірне Серце” Людмила Чеховська розповідає, що необхідно для того, щоб розуміти, які рекомендації надавати щодо фінансування. Тобто, чи достатньо фінансування на ту кількість тварин, яка є в місті та чи достатньо ефективно виконується програма регуляції чисельності собак. Минулого року, зауважимо, нарахували 527 безпритульних собак.

У Тернополі таку ініціативу проведуть уже вдуге. А щоб реалізувати її – шукають охочих волонтерів. Долучитись може кожен, для цього потрібно на сайті організації Animal ID заповнити реєстраційну форму. Після цього, у дні підрахунку, вам нададуть доступ до спеціального додатку, в якому місто поділене на спеціальні сектори. Один із них – стане вашим.

Людмила Чеховська додає, волонтери фотографуватимуть собак, на своєму шляху та вводити в додатку відповідні дані: стать собаки, стерилізований чи ні, та стан здоров’я на перший погляд. Через увімкнену геолокацію телефону до фото тварини буде прикрілено розташування.

Зараз до підрахунку уже долучились 12 волонтерів. Серед них – Зоревар Марват, який вважає таку акцію просто необхідною, зазначає у всьому світі практикують підрахунок, щоб контролювати кількість безпритульних собак.

Тернополяни ж, з якими спілкувалася наша знімальна група, зауважують, що на вулицях безпритульних собак доволі багато, про якість їхнього життя подбати, тому готові долучатись до подібних ініціатив.

Отож, якщо і вам не байдужа доля чотирилапих мешканців вулиць Тернополя –  можете також долучитись до підрахунку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,