08.05.2024

Тернопіль – “червона зона”: з 7-го вересня в області діятиме нове карантинне зонування

Ваша реклама

Червоні і помаранчеві. На епідеміологічній карті Тернопільщини не залишилося жодного району чи міста, які були б в «зеленій» чи «жовтій» карантинній зоні. Натомість – чи не вся центральна частина області потрапила до «червоної» зони. Місто Тернопіль – не виняток.

Згідно з постановою уряду, вже з понеділка у місті мали б зупинити транспорт, закрити на карантин заклади освіти, торгово-розважальні центри, непродовольчі магазини та ще низку установ. Та чи дійсно вже через два дні у Тернополі посилять карантин?

Заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський каже, що керуючись постановою рішення Конституційного суду і рішенням сесії міської ради, у міській раді вирішили, що Тернополі не будуть обмежувати права громадян. На території міста й далі функціонують заклади освіти, заклади дошкільної освіти, здійснюється діяльність суб’єктів господарської діяльності за особистим бажанням.

Окрім Тернополя до «червоної» зони також потрапили міста Бережани та Чортків, а також Бережанський, Гусятинський, Бучацький, Монастириський, Теребовлянський, Чортківський і Тернопільський райони.

Головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук каже, в області лікарні заповнені більше ніж на 50%. Тому, запевняє, дотримуватися обмежень необхідно, аби медичні установи не були переповненими. Що стосується «червоних» регіонів, то вже з понеділка там заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів залізничним та автомобільним транспортом, міським електротранспортом у міському сполучені, приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність закладів культури, кінотеатрів, закладів громадського харчування, ресторанів , кафе, тощо.

У поліції ж наголошують – місцеві органи влади не можуть послаблювати карантинні заходи, а всі порушники понесуть відповідальність. Начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол зазначив, що за порушення – складатимуть відповідні протоколи, адже профілактичних заходів, каже, було здійснено достатньо.

То скільки ще триватиме карантин і коли буде вакцина від коронавірусу? Поки ані політики, ані медики не беруться за жодні прогнози. Та є й позитивні новини.

Головний санітарний лікар України розповів, що зараз клінічно досліджуються вже 33 вакцини. В серпні їх було 25, а 9 з них – досліджують клінічно в третій стадії. Після завершення, в разі отримання позитивних результатів, вакцини будуть зареєстровані і дозволені для використання, – каже Віктор Ляшко.

Загалом в Україні до «червоної» карантинної зони потрапили 29 населених пунктів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,