26.04.2024

Таємниця сторічного фото: чи був молодий Степан Бандера на весіллі в Тернопільській області

Ваша реклама

Чи був молодий Степан Бандера на весіллі на Тернопільщині? Відповідь на таке питання шукають всеукраїнські науковці. А все тому, що у селі Кобиловолоки, що на Теребовлянщині знайшли стародавню весільну світлину. На ній, підозрюють, провідник ОУН-УПА Степан Бандера.

«За попередніми даними, ця фотографія походить із села Кобиловолоки, де її відшукав Іван Буяк. Власне, він досліджував якраз старі фотографії. Так і віднайшлася ця світлина, яку зберегли родичі і передали нащадкам, мотивуючи тим, що тут може бути зображений провідник організації українських націоналістів Степан Андрійович Бандера», —каже заступник директора музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини Сергій Волянюк.

Фотографію з Теребовлі передали у Тернопіль. Тут вона представлена на виставці у музеї національно-визвольної боротьби разом із працями самого Бандери та науковців, які вивчали його життєвий шлях. Краєзнавці мають за мету познаходити родичів цієї сім’ї, які зображені на світлинах для того щоби з’ясувати чи дійсно був такий факт чи дійсно це Степан Бандера, а може це його брати. Відповідно пошук ще ведеться.

Інформація про ще одну важливу знахідку — на відео.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,