26.04.2024

Тариф на тепло, аеропорт, заборонені телеканали: що обговорювали на сесії Тернопільської обласної ради

Креатор буд

Утриматись від прийняття будь-яких рішень, спрямованих на відновлення імпорту газу та електроенергії з Російської Федерації. Таке звернення до Президента України, Верховної Ради і Кабінету Міністрів підтримали депутати Тернопільської обласної ради під час чергової сесії.
Ще одне звернення до керівництва країни стосувалося необхідності прийняття Закону про територіальну оборону України.
«Викладання захисту Вітчизни, польові збори. Це все необхідно. Бо відсутність цих речей призводить до того, люди, які хочуть захищати кордони держави, вони не мають практичних навиків», – зазначив депутат Тернопільської облради Любомир Крупа.
Обговорили і питання підняття тарифів для бюджетних установ на тепло та інші послуги, які надає підприємство облради “Тернопільтеплокомуненерго”.
Частина депутатів, які є керівниками бюджетних установ, зокрема освітніх, негативно поставилися до підняття тарифів. Кажуть, в такому разі  їм доведеться шукати додаткові кошти. Та оскільки без коригування тарифів “Тернопільтеплокомуненерго” щомісяця зазнає збитків понад 4 мільйона гривень, рішення погодили.
Створення  спільного підприємства аеропорту. Депутати обговорили і підтримали  проєкт, в рамках якого розвивати летовище зможуть спільними зусиллями  обласної ради та Тернопільської міської  ради.
Схвалили тернопільські обранці рішення президента України запровадити санкції проти телеканалів 112, Newsone і ZIK.

«На території Тернопільської області на сьогодні в нас є 4 провайдери і ряд операторів. Указ Президента виконується і ми вже сьогодні бачимо, що ці канали відключені», – повідомив голова ТОДА Володимир Труш.
Також обранці внесли зміни до бюджету на 2020 рік, і затвердили програму охорони навколишнього природного середовища в області на 2021 – 2027 роки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,