25.04.2024

“Т1 Новини” між хмарами: ще один екстремальний експеримент – політ на параплані

Ваша реклама

Багато хто боїться, але тільки не Т1 Новини. За два роки роботи журналісти та оператори нашого телеканалу перепробували з десяток різних екстремальних розваг.

Наприклад, наша Яна Полухіна проходила смугу перешкод.

А наша команда взимку випробовувала на собі всі можливі екстремальні розваги у місті. Ми першими тестували атракціони у зимовому містечку і доєдналися до наймасовішому спуску на стоутюбах у Тернополі.

Тепер же – настав час підкоряти небо. Отож, команда Т1 новини випробувала на собі польоти на параплані. Принцип роботи цього механізму простий.

Інструктор Анатолій Лукащук запевняє, що це найпростіший і найбезпечніший спосіб покатати людей. Каже, пасажиру не треба ніяких навиків і все зробить автомобіль. Він потягне за собою і витягне на висоту. Мінімальна висота 400-500 метрів. Тобто, за 4 хвилини ви маєте високу висоту. А чим вище – тим безпечніше, переконує Анатолій.

Ці слова інструктора трохи заспокоюють наша Христина Луцик починає готуватися до свого першого в житті польоту. Одягає шолом, страховку і озброюється декількома камерами. Та, перед польотом, все ж запитує в інструктора про те, що найбільше хвилює – його досвід.

Анатолій Лукащук розповів, що парапланеризмом займається вже 10 років, активно літає і приймає участь у змаганнях.

Після цих слів без зайвих сумнівів – на стартову точку. З кожною секундою висота збільшується, аби трохи заспокоїти нашу журналістку Анатолій на висоті в понад 500 метрів починає перевіряти її знання географії – з висоти польоту довелось шукати Збаразький замок

А далі почалося найцікавіше. Інструктор відчіпляє кріплення, яким були з’єднанні з автомобілем і починається вільний політ. Аби додати трохи більше екстриму Анатолій виконує в небі над Збаражем спіраль, Христина ж, в свою чергу, організовує музичний супровід.

Далі – посадка. Загалом політ тривав близько 15 хвилин. Після м’якого приземлення словами описати пережиті емоції складно.

Після нашої Христини Луцик підкоряти небо полетів Сергій. Одразу після приземлення поділився враженнями. Каже, адреналін – переповнює.

Отож, Т1 новини продовжує сміливо експериментувати і не просто розповідати про події, а бути їх безпосередніми учасниками. Ми літаємо, бігаємо, підкорюємо нові вершини і робимо все, аби робити для вас цікаві і корисні новини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,