20.04.2024

Свято “богів війни”: як тримають оборону і яка ціна перемоги розповіли тернопільські артилеристи

Ваша реклама

День ракетних, інженерних військ та артилерії. Це свято відзначають сьогодні в Україні. Наша знімальна група відвідала 44 окрему артилерійську бригаду, яка дислокується у Тернополі.

Сьогодні тут не людно і немає офіційних заходів, адже 90% особового складу несуть службу на сході України. Проте, найсумліннішим вручили грамоти від командира бригади. І поки військові захищають кордони нашої держави в зоні ООС, тут, у бригаді, кипить робота. Ремонтують те, що вийшло із ладу та вдосконалюють умови перебування.

Наша знімальна група поспілкувалася із Дмитром Гайтком. Він головний сержант батареї 44 окремої артилерійської бригади. Тут чоловік служить більше 2-х років. За цей час в зоні ООС був 4 рази.  Каже, артилерія – це потужний «кулак» в руках командування, який дає можливість наступати, якісно вести бойові дії та працювати, щоб перемагати.

Приємно бачити у бригаді і жінок. Все частіше вони обирають для себе військову справу. До прикладу, Марії Процків – 21. Вона – лейтенант, заступник командира І-ї роти з морально-психологічного забезпечення, несе службу у 44 окремій артилерійській бригаді з липня цього року. Каже, для себе ще в юності вирішила обрати цей шлях, адже таким і бачить своє покликання. Зізнається, надихнулась своїм хрещеним, який ще у 2014-му боронив нашу країну. Каже, жінка у війську –необхідна, в тому числі і через підтримку, яку може надати.

Разом з тим, на території бригади вшанували пам’ять тих, хто загинув на сході країни. Священослужитель о. В’ячеслав Кізілов – протоієрей ПЦУ, старший військовий капелан Тернопільської області зазначив, захист своєї Батьківщини – це найбільше, що може зробити людина.

Команда Т1 Новини вітає усіх артилеристів, військових ракетних та інженерних військ із їхнім святом. Бажаємо  міцного здоров’я та наснаги до боротьби і дякуємо кожному за працю та захист!



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,