24.04.2024

Коаліція і опозиція: результати першої сесії Тернопільської облради VII скликання

Ваша реклама

Новобрані депутати Тернопільської обласної ради сьомого скликання  вчора розпочали свою роботу. Традиційно, перше засідання скликала обласна територіальна виборча комісія.

Голова Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Галина Щигельська озвучила результати вибрів. Зареєстровано 64 депутати обласної ради, яких обрали на місцевих виборах 25 жовтня. Присутніми були 62 з них.

Одне із головних питань на порядку денному – обрання голови облради. Та спершу затвердили тимчасову президію, до якої увійшли представники  чотирьох партій, які набрали найбільше голосів виборців – Любомир Білик, Михайло Головко, Володимир Болєщук та Ігор Сопель.

Далі фракції мали б висунути свої кандидатури на пост голови Тернопільської обласної ради 7 скликання. Єдиним кандидатом був представник ВО «Свобода» – Михайло Головко, якого і обрали депутати, шляхом таємного голосування. Із 62 присутніх депутатів “за” проголосували 38, проти – нуль. Решта – не голосували.

Також визначилися депутати і з заступниками голови облради. Першим  заступником став Володимир Болєщук, заступником голови – Ігор Сопель. Таким чином вже на першому засіданні новообраної сесії у раді утворилася коаліція та опозиція.

У більшість об’єдналися “Свобода”, “Слуга Народу”, “За майбутнє” та “Довіра”. Голова Тернопільської обласної ради VII скликання Михайло Головко зазначив, що в політиці немає нічого вічного. Тому треба домовлятися і шукати компроміс різним політсилам, щоб не страждала громада.

В опозиції тепер обранці від “Батьківщини” та “Європейської Солідарності”, яку підтримали найбільше виборців на місцевих виборах. Представники цих партій переконані, за таких обставин голові облради доведеться йти на компроміси із представниками «Слуги народу», що неприпустимо для проєвропейської партії, зауважив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

Додамо, під час першої сесії обранці також встигли утворити комісію з питань бюджету та обрали її головою на постійній основі Олега Щиголя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,