16.04.2024

Судитимуть правоохоронців, які незаконно затримали, а тоді катували людей у Тернополі

Креатор буд

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Незаконно затримали людей та утримували людей в кайданках на очах у багатьох очевидців. Такі злочини інкримінують трьом тернопільським правоохоронцям. Обвинувальний акт вже направили до суду.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. Поліцейських обвинувачують у завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень та катуванні.

За даними слідства, у липні минулого року працівники управління стратегічних розслідувань незаконно затримали трьох пасажирів та водія автомобіля у Тернополі. Діючи в інтересах свого знайомого, правоохоронці силою витягли затриманих з авто та завдали тілесних ушкоджень, хоча потерпілі не чинили їм жодного опору. Вони впродовж двох годин незаконно утримували чоловіків на узбіччі проїзної частини дороги з заведеними за спину руками в кайданках.

Їх дії завдали потерпілим фізичних та моральних страждань, оскільки усе це відбувалось у велелюдному місці й очевидці цієї події знімали побачене на мобільні телефони.

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у Львові, завершили. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,