17.05.2024

Суд залишив сільськогосподарські землі для Петриківського будинку-інтернату

Ваша реклама

Вихованки Петриківського будинку-інтернату мають власну грядку, де вирощують різні рослини. Одним із занять для них є ведення сільського господарства. 

Зазначимо, завдяки власній землі, в інтернаті вдається забезпечити чи не половину витрат на харчування. Про це розповів директор Петриківського обласного комунального дитячого будинку-інтернату Михайло Новосад.

А ще в розпорядженні інтернату були 10 гектарів землі неподалік закладу. Проте у 2020му на сесії Петриківської сільської ради прийняли рішення вилучити ділянки із користування інтернатної установи. І більше року через землю судилися сільська рада з одного боку і прокуратура з обласною радою Тернопільщини – з іншого, як позивачі.

Директор зазначив, що ділянки виділені, просто нема документу на право власності. Тож відсутністю документу хотіли скористатися у сільській раді Петриків. Скасувати три рішення Петриківської сільської ради від 12 березня, 22 травня і 22 жовтня 2020 року просила прокуратура та обласна рада у господарському суді Тернополя.

У суді вирішили позов прокуратури та обласної ради задовільнити. А землі залишити інтернату. Тепер справа лише за приватизацією ділянки.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,