19.04.2024

Суд у справі смерті Ромчика Кулака триває вже більше двох років

Ваша реклама

Вже більше двох років Володимир Кулак прагне справедливо покарати винних у смерті його 12-річного сина.

У 2017-му Ромчик гостював у бабусі, на Жидачівщині і одного дня з болем у животі потрапив у районну лікарню. Там Романа лікували від отруєння, і коли наступного дня повезли до Львова, в ОХМАТДИТ, було запізно – в хлопчика почався некроз кишківника.

Належного діагнозу і лікування не зробили саме медики в Жидачеві – такі дані судмедекспертизи. І справедливого покарання для медиків, які через халатність вчасно не виявили заворот кишківника, зараз вимагає Володимир Кулак.

На крайньому судовому засіданні завершили допит обвинуваченого хірурга Жидачівської лікарні Юрія Михайлюка.

За словами батька Ромчика Володимира Кулака, задаючи більше сотні питань йому батьки досі не отримали жодної правдивої відповіді. Лише зіткнулися з брехнею і маніпуляціями.

Ще одна підозрювана у справі – Галина Чущак. У 2018-му з Жидачівської райлікарні вона звільнилась. На суді пояснила – за власним бажанням. Але документи, як виявилось, підробила. Як і сфальсифікувала раніше історію хвороби Романа Кулака.

Батько Володимир відзначив, що сам застав її за переписуванням історії хвороби хлопчика через два тижні після смерті сина.

Власне, судові засідання добігають завершення. Залишилися дебати. А тоді суд винесе вирок лікарям. Володимир Кулак сподівається, справу на цьому етапі не затягуватимуть, адже у 2022-му закінчиться термін давності, і це може дозволити уникнути покарання винним.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,