27.04.2024

Сучасне LED-освітлення та ліфти: у Тернополі споруджують унікальний надземний пішохідний перехід

Креатор буд

Надземний пішохідний перехід з 2-ма ліфтами та сучасним LED-освітленням. Таку конструкцію споруджують у Тернополі на вулиці 15 Квітня, поблизу Збаразького кільця. Працівники уже завершили перший етап робіт – облаштували фундамент та сталевий каркас мосту.

Як зазначив міський голова, облаштувати на цій вулиці комфортний та безпечний перехід просили містяни, адже тут постійно інтенсивний рух транспорту. Варіантів було кілька, але обрали найоптимальніший.

Сергій Надал каже, облаштувати світлофорний перехід було б проблемою для транспорту, оскільки поруч Збаразьке перехрестя, на якому рух транспорту інтенсивний, це би створювало корки. Підземний перехід – також не варіант, адже  на цій території велика кількість мереж і така затія обійшлася б невиправдано дорого. Тому все-таки вирішили облаштувати надземний перехід.

У будівельній компанії, що займається зведенням мосту розповіли, його висота не заважатиме руху великогабаритного транспорту. А для комфортного користування з обох сторін обладнають спеціальні сучасні ліфти. Тому велосипедисти, матері із візочками та люди з особливими потребами, також зможуть користуватись переходом. Зведення мосту будівельна компанія проводить в рамках інвестиційної угоди з Тернопільською міською радою за власні кошти.

Директор ПП “Креатор-Буд” Олег Лахита зазначив, що міст являє собою сталеву конструкцію, шириною 60 метрів, висота над дорожнім полотном до найнижчої точки мосту – близько 6,5 метрів, загальна висота – 10 метрів. Ліфтові шахти, які будуть обладнані обабіч мосту, відповідно – 11 та 17 метрів.

Зараз відбувається підготовка та виготовлення захисту металевої конструкції мосту, кажуть в компанії. Після чого працівники будуть монтувати ліфтові шахти. Надземний пішохідний перехід на вул. 15 Квітня обладнають сучасним LED-освітленням, завдяки чому він стане додатковим орієнтиром для водіїв і пішоходів вночі.

До слова, даний міст є прикладом успішної співпраці міської влади та приватної компанії, коли реалізований проєкт принесе користь громаді Тернополя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,