26.04.2024

Створити електронний кабінет і подати заяву: триває вступна кампанія в класичному університеті Тернополя

Креатор буд

Триває вступна кампанія. Вступники після 9 класу вже активно подають документи, зокрема, до фахового коледжу Західноукраїнського університету Тернополя. Роблять це через електронний кабінет. Також цього року там відкрили нові спеціальності.

Функція електронного кабінету запрацювала із 1 липня. Після здачі мультипредметного тесту вступники подадуть через електронний кабінет заяву для вступу до закладу вищої освіти, на перший курс бакалаврату. Можливість зробити це стане доступною 29 липня.

Відповідальний секретар приймальної комісії фахового коледжу Західноукраїнського національного університету Олег Вацлавський пояснює: працівники приймальної комісії допомагають створювати персональний кабінет, після цього вступник подає заяву на ту спеціальність, яку він обрав. У коледжі є 14 спеціальностей, від психолога — до транспортних технологій.

“Цього року випускники дев’ятих класів вперше подають заявки на вступ через електронний кабінет. Сюди вони мають додати і свій мотиваційний лист, ще одне цьогорічне нововведення. Лист вступники мають написати самі, а з рештою допоможуть представники приймальної комісії ЗУНУ”, — відзначає Олег Вацлавський. — Оскільки цього року відбувається електронна подача документів через електронний кабінет до нас поступають діти з таких областей, як Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, і в телефонному режимі потрібно їм допомагати створювати цей кабінет, оскільки у них нема можливості приїхати в наш заклад освіти. Також до нас звертаються студенти, які перебувають тимчасово за кордоном”.

Психологія – один із найпопулярніших напрямків навчання серед вступників, додає Олег Вацлавський. Припускає, це пов’язано із воєнним станом, адже психологічна допомога в наступні роки буде надзвичайно важливою для військових і цивільних в нашій країні. Також у фаховому коледжі Класичного університету Тернополя є і нові спеціальності. Це, за словами відповідального секретаря приймальної комісії Антона Шевчука, спеціальність “Соціальне забезпечення”, “Готельно-ресторанна справа”, “Правоохоронна діяльність”.

Нагадаємо, цього року вступники можуть подати 5 заяв на державну форму навчання. І до 20 заяв – на контракт. У класичному університету Тернополя наголошують, найголовніша умова зараз – це безпека учнів, відтак навчання відбуватиметься у приміщеннях із бомбосховищами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,