25.04.2024

Стало відомо, чи перейдуть тернопільські школи на онлайн навчання

Ваша реклама

З понеділка Тернопільщина переходить у “жовту” карантинну зону, а це означає, що частина закладів освіти може знову перейти в онлайн режим навчання.

Працювати офлайн й далі зможуть лише ті школи і садочки, де провакцинованими будуть більше 80% персоналу.

У Тернопільській школі №24 навчається понад 1700 дітей, працює 126 педпрацівників. Дирекція відзначила, поки щепилася лише половина вчителів.

За словами директора тернопільської загальноосвітньої школи №24 Ігоря Каразії, наразі у колективі не більше 50% відсотків вакцинованих працівників.

Керівництво сподівається, що до понеділка провакцинується необхідна кількість персоналу, аби й далі продовжувати навчання у звичному режимі. Самі учні зізналися: теж не готові йти на дистанційне з початку навчального року.

Готуються до посилення карантинних заходів і у вищих навчальних закладах міста. Щоправда, університети, на відміну від шкіл та садочків, у “жовтій” зоні можуть продовжувати працювати очно. Обов’язковим для вишів лишається дотримання маскового режиму, температурний скринінг, провітрювання авдиторій.

Як зауважив перший проректор Західноукраїнського національного університету Микола Шинкарик, якщо у виші і введуть якісь обмеження, то вони будуть частковими. Лекції запустять в дистанційному режимі. Практичні заняття – в режимі офлайн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,