06.05.2024

Сьогодні шоста річниця першого бою за Донецький аеропорт

Креатор буд

2014 рік. Донецьк  під контролем бойовиків. Місцевий аеропорт працював у звичному режимі: у терміналах обслуговували пасажирів, прибували та відлітали літаки. Але 26 травня 2014 року все змінилося. Близько 3-ї години ночі зрадник із місцевого відділу СБУ запустив у новий термінал озброєних бойовиків російського диверсійного загону «Іскра», кадировського спецназу та бойової групи «Восток». Саме цей день визначив подальший перебіг АТО.

Керівник зведеного підрозділу у Донецькому аеропорту Андрій розповів, тоді у думках військових не було навіть думки про те, що аеропорт доведеться залишати, хоч і розуміли – ситуація серйозна.

Зухвалості бойовиків не було меж, вони демонстративно погрожували українським військовим та робили селфі на даху аеропорту. Вони були переконані, що українські спецпризначенці виконають усі їхні умови. Та у наших захисників були інші плани – здаватися ніхто не збирався.

Відмінно складений стратегічний план та відвага допомогли українським військовим вийти з бою без втрат та надовго закріпитися на важливому об’єкті. Сьогодні –  шоста річниця першого бою за Донецький аеропорт. Бою, який увійшов в історію, коли війна перетнула рубіж неоголошеності, а українські захисники вперше дали відсіч ворогу та показали свій бойовий характер.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,