28.03.2024

Сніг та мороз: протягом тижня тернополянам варто чекати похолодання

Ваша реклама

Надворі середина зими, а у Тернополі та області практично немає снігу. Температура повітря доволі висока, як для найхолоднішої пори року, кажуть синоптики.

Тернополяни ж підтверджують, наша зима стала по-європейськи теплою та безсніжною. Тому на таку погоду реагують неоднозначно. Люди зазначають, не зважаючи на це настрій хороший.

Значного похолодання містянам слід очікувати з початку тижня і до вихідних. Тернопільські синоптики розповіли, температура повітря буде стрімко знижуватись і сягне 10-15 градусів морозу. На дорогах утвориться ожеледиця, тому водіям слід бути обережними. 12 січня небо буде хмарним та без опадів. Натомість наступного дня очікується невеликий сніг, а температура повітря коливатиметься від 0 до 5 градусів із позначкою мінус.

“Починаючи із 14 до 16 січня погода буде достатньо не стійкою. Її будуть визначати атмосферні фронти і більш прохолодна повітряна маса, яка зайде до нас із півночі. 14 числа чекаємо хмарну погоду, сніжитеме, на дорогах ожеледиця. Північно-західний вітер 5-10 м/с. І температурні показники: вночі градусів 3-8 морозу, вдень 0-5 морозу”, — розповідає завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків.

Синоптик зазначила, за останні десятиліття в нашій області спостерігається потепління.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,