26.04.2024

Смерч і гроза:  у Тернопільському районі в один день було три смерчі

Креатор буд

Розтрощені господарські будівлі та зірвані дахи. У селі Мар’янівка, Тернопільського району пронісся смерч. Стихійне лихо застало людей зненацька. Очевидці розповіли, що величезний вихор з шаленою швидкістю зносив все, що траплялося йому на шляху.

Жителі Мар’янівки кажуть,  подібне бачили хіба у фільмах. Від жаху не знали, що робити. Селяни розповідають, того дня бачили не один, а цілих три смерчі.

Постраждав від стихійного лиха і місцевий фермер. Петро Костик згадує, в той день була гроза, падав дощ, і оскільки смерч зірвав дах будинку – затопило стелю. Чоловік каже, що зірваний дах відкинуло на 50 метрів, також зірвало високовольтну лінію електропередач.

Люди сподіваються на компенсацію, але вже й думають про те, щоб страхувати майно та посіви. Сільський староста Степан Прейзнер в допомогу привіз майстрів, щоб хоч трохи підтримати людей та швидше усунути наслідки нещастя.

Жителі села зізнаються, що незважаючи на лихо, якого наробив смерч, розуміють, що могло би бути й значно гірше. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

Додамо, що таке стихійне явище як смерч, ще декілька років тому для наших країв було справжньою диковинкою. Метеорологи пояснюють, такі вихорі утворюються через різкі перепади температури, а спрогнозувати їх неможливо, бо немає відповідного обладнання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,