20.04.2024

Словенія вже відкрила свої кордони для громадян ЄС. Прибалтика також знімає деякі обмеження

Ваша реклама

Словенія першою в ЄС оголосила про завершення епідемії викликаного коронавірусом захворювання COVID-19 та відкрила свої кордони для громадян ЄС. Спільні кордони відкрили також країни Балтії.

Словенія оголосила про завершення на її території епідемії викликаного коронавірусом захворювання COVID-19, а також відкрила свої кордони для громадян ЄС. Відповідне рішення уряд країни ухвалив 14-го травня, повідомляє агентство dpa.

Тож, відтепер громадяни країн ЄС можуть в’їжджати до Словенії, і їм після цього не потрібно проходити обов’язковий двотижневий карантин. Все ж не всім. Контроль на кордонах з Австрією, Італією та Угорщиною збережуть, оскільки для негромадян ЄС, які хочуть потрапити до Словенії, вимоги карантину таки діє.

Також у країні залишаються незмінними правила щодо дотримання соціальної дистанції та вимога носити маски у крамницях і громадському транспорті.

Щодо країн Балтики, то там свій “Маленький Шенген”

У п’ятницю, 15 травня, спільні кордони для своїх громадян та постійних резидентів відкрили Естонія, Латвія та Литва. Тепер їхнім жителям не треба обґрунтовувати мету поїздки та проходити карантин після перетину кордонів між країнами Балтії. Утім, для тих, хто прибуває в регіон із третіх країн, ця вимога зберігається.

Німеччина ж планує відкрити свої кордони 15 червня, але кордон із Люксембургом стане прозорим уже з 16-го травня, повідомляє Deutsche Welle



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,