18.05.2024

Скільки вакцини від коронавірусу може отримати Україна?

Ваша реклама

Після закінчення випробувань і випуску вакцини проти коронавірусу Україна отримає вакцину як мінімум на 20% населення. Про це на онлайн-зустрічі з представниками бізнесу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише ВВС Україна.

“Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX. Було доручення президента щодо забезпеченості України вакциною проти COVID-19, зараз ми активно над цим працює і є обіцянка, що як мінімум на 20% населення вакцина прийде в рамках COVAX”, – сказав він.

Пан Ляшко додав, що МОЗ також працює з виробниками вакцини безпосередньо, щоб налагодити поставки препаратів за кошти бюджету. Також планують організувати можливість для українців замовляти вакцини самостійно або через роботодавця, який захоче проводити вакцинацію співробітників.

Головний санлікар зазначив, що сьогодні 7 виробників у світі приступили до фінальної стадії випробування вакцини від коронавірусу, і, ймовірно, до кінця року світ отримає результати випробувань і засоби для імунопрофілактики.

“Закликаємо всіх дочекатися вакцини, оскільки здобуття колективного імунітету в країні – це все-таки середньовічний підхід. Ми чекатимемо оптимістичних результатів випробувань”, – сказав Ляшко, також закликавши українців дотримуватися правил карантину.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна однією з перших має закупити вакцину проти COVID-19, щойно вона з’явиться.

Над розробкою вакцини від Covid-19 працюють 70 команд учених з усього світу.

За найбільш оптимістичними прогнозами, які озвучив Оксфордський університет, вакцина може бути готова вже восени цього року.

Вакцина від коронавірусу, створена дослідниками з Оксфордського університету, успішно пройшла першу фазу клінічних випробувань. Вакцини почали випробовувати на людях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,