19.04.2024

Скільки вакцини проти кору, паротиту та краснухи вже є на Тернопільщині

Ваша реклама

Майже 7,5 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи вже є у Тернопільській області. Щеплення від цих захворювань є обов’язковим для дітей у віці 1 та 6 років. Така вакцинація допоможе уникнути ряду важких ускладнень від інфекційних хвороб.

Для заниження рівня смертності від кору і паротиту в Україні проводять планову імунізацію дітей. Своєчасне щеплення захищає їх від розвитку захворювань та виникнення важких ускладнень.

“Вакцина потрібна дітям в перший рік життя, а ревакцинацію проводять в 6 років. В дорослому віці ревакцинацію не проводять. Цих двох доз достатньо аби не захворіти на кір як в дитячому, так і в дорослому віці”, — відзначив медичний директор КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Володимир Кучма.

Зараз вакцина від КПК є комбінованою. Нею українські медики користуються вже понад 20 років.

Вони вважаються безпечними для здоров’я. Але, як і будь-який медичний препарат, КПК вакцина має побічну реакцію на щеплення. Володимир Кучма каже, попит на цю вакцину є завжди, адже сучасні батьки є свідомими.

За словами експертки Марії Павельєвої, за 9 місяців вакцинацією проти кору паротиту і краснухи охопленно дітей у віці 1 рік – 66%, і у віці 6 років – 61 %. Проте цього недостатньо. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,