29.03.2024

Скандал на центральному ринку Тернополя: підприємці проти перевірок під час карантину

Ваша реклама

Днями на ринку у Тернополі була перевірка з Держпрожспоживслужби, яка обурила підприємців. Люди почали скандалити, мовляв, скільки можна перевіряти і штрафувати, адже підприємці у карантин і так ледве виживають.

Люди були настільки обурені, що фахівцям Держпродспоживслужби довелося викликати поліцію на підмогу.

Підприємиця пані Оксана каже, її попередили, що перевірка планова, фахівці відділу ринкового метрологічного нагляду прийшли з усіма необхідними документами, усе пояснювали. Це підтверджують і в Держпродспоживслужбі.

Начальник відділу ринкового метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Сергій Ящук ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області розповів, що ця перевірка справді планова, згідно з секторальним планом, який розміщений на сайті і затверджується головою Держпродспоживслужби України.

Підприємці кажуть, попри те, що перевірка була офіційною – злякалися та почали шукати всі документи. На ринку усе ж неспокійно. Люди бояться можливих штрафів, які у час карантину сплатити буде нереально, адже переконують – через епідемію продажі і так впали.

В управлінні захисту споживачів пояснюють, з початку року провели 67 перевірок, і ще нікого не оштрафували. Та і розповсюджувачам продукції штраф не загрожує, головне, щоб мали всі відповідні документи та накладні щодо доставки товару, каже Сергій Ящук. Адже у випадку виявлення продукції, яка не відповідає вимогам якості – встановлюють ланцюг постачання цієї продукції в Україну.

Наразі перевірка лише розпочалася. Говорити про наслідки зарано, кажуть фахівці. Це буде відомо лише після експертизи іграшок.

Тим часом голова ГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін закликала підприємців триматися разом, підтримувати і допомагати один одному. Жінка каже, що неодноразово піднімали питання перевірок у Верховній раді. Ольга Шахін додає, що для того, аби підприємці працювали офіційно і добре – їм необхідно створити відповідні умови.

Обурені підприємці написали звернення керівництву держави з вимогами не проводити їм перевірки у час карантину.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,