18.10.2024

Сім’я погорільців з Тернопілля просить допомогти побудувати оселю

Ваша реклама

На подвір’ї родини Савків із села Забойки близько тижня тому стояло затишне сімейне гніздечко – їхній будинок. Зараз лише руїни від згарища і обгорілі речі, які були в оселі. Сім’я погорільців просить фінансової підтримки у всіх небайдужих, адже грошей на будівництво оселі у них немає.

Галина розповіла, що 2 вересня близько 11 ранку поралась на городі, тоді сусідка тривожно попередила, що із її хати іде дим. Жінка зрозуміла, що самотужки впоратися з пожежею не зможе. Вогнеборців викликала сусідка.

Галина Савків зізналася, що далі все було як у жахливому сні. Роками нажите майно: меблі, техніка, одяг нещадно горіли, а загасити полум’я старались 2 команди рятувальників і односельчани. На щастя у момент лиха в будинку нікого не було. Чоловік Галини був на роботі, а двоє синів у школі.

Левову частку сімейного бюджету ця родина завжди вкладала в облаштування хати.

Галина додає, за 15 років вони усюди зробили ремонти, поміняли дах будинку. А після пожежі від хати, розміром у 120 квадратних метрів, залишились обгорілі стіни та тонни води. Тому, люди допомогли усе розібрати, бо відновлювати було нічого. Та й сил у господарів дивитись на оселю, в яку останніми роками вкладали кожну копійку, не було.

Зараз сім’я живе у гаражі і облаштовує кімнату, у якій буде мешкати тимчасово. Адже тепер, їм доведеться зводити власний будинок, а це вимагає часу, праці та коштів.

Зараз усі охочі можуть допомогти сім’ї одягом, будматеріалами, або коштами.
КАРТКА ДЛЯ ПЕРЕРАХУНКУ КОШТІВ: 5168 1801 0009 8919 (САВКІВ ГАЛИНА)



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,