23.04.2024

Шукали понад три доби: деталі риболовлі, під час якої втопились підлітки з Чортківщини

Ваша реклама

2 куртки 16-річних хлопців. Лише ці речі знайшла вранці, 11 червня на березі річки Дністер мама підлітка – Ігоря Сюсяйла. Він у ніч із 10 червня зник зі своїм одногрупником Петром, який приїхав у гості. І  хлопці вирішили порибалити на човні. 

Після того, як знайшла речі, мама відразу подзвонила у поліцію. Та шукати юнаків допомагали і місцеві.

Хлопців знайшли мертвими. Спершу водолази виявили тіло Ігоря. Це сталося 13 червня, близько 18 години. Сьогодні із ним попрощались у рідному селі. Приблизно у той же час, біля 11 години ранку на дні річки Дністер знайшли тіло Петра Харука.

За словами помічниці начальника управління з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Тернопільській області Ірини Крупи, до пошуків були залучені рятувальники відділення водолазних робіт, пошукових робіт і кінологи з собаками, рятувальники із Заліщиків. Хлопців розшукував і повноцінний особовий склад Заліщицького відділу поліції, з обласного управління 10 бійців роти особливого призначення, працівників корду, кінологів, криміналістів та 30 бійців національної гвардії.  Використовували спецтехніку. Під час розслідування вдалось встановити хронологію подій.

Начальник відділ ювенальної превенції УПД ГУНП в Тернопільській Петро Тихович розповів, що юнаки близько 1 години ночі взяли човен і переплили на інший бік Дністра, на Івано-Франківську сторону. Там вони попередньо заклали риболовні снасті, і вночі вони мали перевірити чи зловилась там риба, чи ні. Після того їх ніхто не бачив.

Човен, на якому плавали хлопці – не їхній. Він роками стояв біля берега. Після тієї ночі його знайшли перевернутим за 5 кілометрів від місця риболовлі.

Редакція каналу Тернопіль 1 висловлює щирі співчуття рідним та близьким хлопців.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,