26.04.2024

Що робити з продуктами та як приготувати їжу під час відключення світла та газу

Ваша реклама

Щодня ворог завдає удару по критичній інфраструктурі України. Під загрозою стає якісне електропостачання. Як бути з холодильниками та продуктами? Що і як можна буде приготувати не використовуючи електроприлади. Це з’ясовували наші журналісти.

Отож чи варто викидати їжу? Як розповів менеджер магазину побутової техніки Олег, холодильник і морозильна камера бувають двох видів: крапельні та з системою сухого охолодження. Відповідно, у таких холодильниках повітряне охолодження, і продукти обвіюються прохолодою. А у крапельних холодильниках навпаки, підвищений рівень вологи, тому в них не рекомендується зберігати продукти у пакетах.

«Якщо ми говоримо про сам холодильник, то холодильна камера може тримати температуру і зберігати продукти без електроенергії до 12 годин. Якщо ми говоримо про морозильну камеру, то вона тримає температуру до 1,5 доби. Отож продукти зберігаються довше, до того моменту поки вони почнуть розморожуватись», — розповів Олег.

Тому перша порада — в разі відключення світла слідкуйте за тим, аби дверцята холодильника та морозильної камери були максимально щільно закритими. Це дозволить зберегти продукти довше. Крім того, намагайтеся не відкривати їх без крайньої потреби або робіть це швидко.

Ще одна порада — придбати туристичний газовий пальник та балон. Він допоможе приготувати їжу в разі відключення газу чи світла. Такий пальник з балоном можна купити в господарських та туристичних магазинах. Про нього нам розповів пластун Дмитро. А ще він поділився декількома туристичними порадами, що та як можна приготувати не використовуючи електроенергію.

Усі секрети виживання без світла та газу дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,