26.04.2024

Якщо взимку зникне газ, світло чи вода через війну – чи знають у Тернополі що робити?

Ваша реклама

Прийдешня зима в Україні буде непередбачуваною. Тому у кожному місті готуються до ситуацій, які можуть виникнути через російську агресію. Йдеться зокрема, про відключення газу, теплопостачання та електроенергії. Тож як буде жити Тернопіль у випадку надзвичайної ситуації? Міська влада разом із керівниками ОСББ, ЖЕКів, балансоутримувачами та представниками об’єктів критичної інфраструктури вже напрацьовують можливі варіанти дій.

“Сьогодні ми працюємо над тим, щоб наші фахівці забезпечили можливість подачі води, теплопостачання, гарячої води, використовуючи альтернативні джерела навіть при відсутності електроенергії чи газу”, — заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Також створять єдину систему подачі тепла і гарячої води по всьому місту. Для цього планують об’єднати котельні, які працюють на газі і ті, які використовують альтернативне паливо. Це дозволить передавати тепло в усі мікрорайони у випадку відсутності газу, пояснив головний інженер КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Віталій Грубенюк.

Схему дій персоналу у випадку аварійних ситуацій вже розробили у Тернопільському міському РЕМі. Також там підготували запаси паливомастильних матеріалів, техніки та захисного обладнання. Про те, що до проблем із електропостачанням варто бути готовими, попереджають і тернополян.

Опрацьовують фахівці і варіанти дій на випадок ураження російським ворогом об’єктів водопостачання чи водовідведення. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,