02.05.2024

Що на місці демонтованих пам’ятників хочуть бачити тернополяни

Креатор буд

Рік тому у Тернополі демонтували пам’ятник російському письменнику Олександру Пушкіну. Вслід за ним знесли і радянський літак. Досі на цих місцях не має жодного нового постаменту. Тож ми вирішили запитати містян пам’ятники, яким видатним персонажам хотіли би бачити замість демонтованих.

9 квітня 2022 року у Тернополі демонтували пам’ятник російському письменнику Олександру Пушкіну. Досі тут ще не з’явився новий постамент. Хоча варіантів, що можна поставити у самісінькому центрі Тернополя  було безліч. Тернополяни пропонували і відомих українських постатей: Чорновола чи Бандери. І навіть кіногероїв, таких як Майстер Йода із “Зоряних війн”.

Однак, наразі це місце пустує. Тому ми вирішили запитати містян пам’ятник кому чи чому хотіли б бачити у центрі Тернополя. Більшість опитаних нами пропонують виготовити постамент українських поетів чи письменників. Також, додають, воліли б бачити когось з тернопільських науковців або спортсменів.

Вслід за пам’ятником Пушкіну через декілька днів у Тернополі “знесли” і старий радянський літак, який прикрашав територію парку Нацвідродження. Тут також не знайшли заміни. Єдине майорить синьо-жовтий стяг.

А який пам’ятник на місці демонтованого Пушкіна хотіли б бачити ви? Ми створили опитування на телеграм каналі “Тернопіль 1”. Тож серед 2000 тисяч опитаних найбільше голосів набрав варіант “Захисникам України” – 45%. За постамент В’ячеславу Чорноволу проголосували 23%. І на третьому місці 12% – Ян Тарнавський. Окрім того, у коментарях тернополяни пропонують і свої варіанти. Зокрема – Лесі Українці чи герою України Дмитру Коцюбайлу із позивним “Да Вінчі”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,