18.05.2024

Що буде з дитсадками, маршрутками і тестами на коронавірус після 22-го травня

Ваша реклама

Обов’язкове ПЛР-тестування. Саме його, за рекомендацією лікарів-епідеміологів, будуть проводити тернополянам. Проте тестувати будуть лише певні категорії населення. Серед яких: лікарі та медсестри стаціонарів і поліклінік, працівники та вихователі дитсадків, а також водії громадського транспорту.

Якщо Кабінет міністрів України дозволить відновити роботу дитячим садкам, то запрацюють і дошкільні заклади Тернополя. В такому випадку в кожному закладі працюватимуть лікарі, які оглядатимуть дітей і, за потреби, призначатимуть тести.

Щодо транспорту, то щодня в управлінні транспорту поводять моніторинг кількості пасажирів. Для того, щоб визначити на яких маршрутах потрібно більше автобусів та тролейбусів. До прикладу, від завтра на маршрути вийдуть ще два рейси – 20А та новий 21.

Новий 21 маршрут створили на прохання тернополян. Він курсуватиме через вулицю Лук’яновича, комбайновий завод, ТРЦ «Подоляни», Симоненка, Київську, Стуса, Корольова, Купчинського, через Східний масив до міського стадіону і Управління соцполітики. Цей маршрут сполучить лікувальні заклади, що розташовані на вулиці Купчинського з іншими мікрорайонами міста.

Міський голова зазначив, що для повноцінного відновлення життєдіяльності Тернополя потрібні рішення Кабінету міністрів України та зменшення кількості хворих. Якщо влада країни вирішить з 25-го травня дозволити рух транспорту, то і в нашому місті поступово запускатимуть маршрутки. Наразі ж, кажуть у міській раді, лише збільшуватимуть кількість спецрейсів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,