16.04.2024

Ще вакцини: в Україну цього тижня привезуть 500 тисяч доз Pfizerа

Ваша реклама

Наступного тижня очікується прибуття до України 473,85 тис. доз вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech. Про це зазначив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, партію Pfizer очікують у межах глобальної ініціативи COVAX. 473,85 тис. доз надійде наступного тижня кількома партіями впродовж трьох-чотирьох днів. Першу поставку очікують вже у вівторок, 18 травня.

Розподіл по областях відбуватиметься після прибуття останньої партії: саме з нею повинен прибути розчинник, необхідний для приготування дози для щеплення. Тому, коли Тернопільщина отримає свою часту, наразі невідомо.

Основна частина нової партії зарезервована для щеплення освітян. Ідеться не лише про вчителів, а про весь персонал освітніх закладів: охоронців, бухгалтерів, кухарів, технічних працівників тощо. Планують вакцинувати 189 тис. працівників закладів освіти різних рівнів, зарезервувавши за ними другу дозу. Мобільні бригади, що здійснюють вакцинацію, будуть приїздити безпосередньо до закладів освіти.

Додамо, решта доз із цієї партії Pfizer буде призначена для вакцинації осіб з пріоритетних груп першого та другого етапів вакцинальної кампанії, які з різних причин не отримали щеплення раніше.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,