16.04.2024

Ще одна сім’я з прийомними дітьми на Тернопільщині отримала приміщення для створення будинку сімейного типу

Ваша реклама

Новий будинок для багатодітної сім’ї Гуменюків. Подружжя Марини та Руслана виховують одну рідну та четверо прийомних дітей. Минулого року вони виявили бажання створити дитячий будинок сімейного типу і сьогодні ця мрія здійснилась.

Житиме родина в смт. Велика Березовиця, Тернопільського району. Саме там для них придбали нове помешкання за державні кошти. Пан Руслан розповів, він ріс напівсиротою, а тому розуміє, якою важливою для дітей є повноцінна сім’я.

Начальник обласної служби у справах сім’ї Ростислав Дрозд розповів, держава скеровує субвенцію на придбання дитячих будинків сімейного типу на місцях для забезпечення житлом дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. За 2017 було придбано 2 дитячі будинки, у 2018 ще 2. І ще один у 2019-му.

Зауважимо, у будинку дитячого типу може жити максимум 10 дітей, які мають статус сиріт або позбавлених батьківського піклування. Саме така кількість дає можливість створювати умови ідентичні сімейним. Це, у свою чергу, дозволяє дітям рости повноцінними та із правильним уявленням про родину та стосунки у ній.

Зараз на Тернопільщині діє 14 будинків сімейного типу, в яких проживають близько двохсот дітей.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,