18.04.2024

Щасливі діти — радість для мам: з Днем матері вітали учні Тернопільської спеціальної школи і представниці ГО «Дія»

Креатор буд

Щасливі й усміхнені діти – радість для матусь. Сьогодні на сцені виступили учні Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи. Це дітки із інвалідністю. Вони привітали найближчих з Днем матері. А подарунки привезли запрошені гості  – ГО “Асоціація жінок України Дія”.

«Для мене це взагалі відкриття, що з такими дітками як наші, а в нас особливі дітки, що з ними можна зробити такий захід, який зачіпає струни душі кожної мами», — каже мама першокласника Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи ТМР Яна Малішевська.

Як віддати сина у школу, коли він не може ні писати, ні читати, ні говорити? Для Яни це було складне рішення. Але зараз вона сміливо відводить сина до школи і лишає вчителям. Як і інші мами.

«Коли я приводжу дитину додому, моя дитина бере ручку в руки і сідає. І працює наскільки може. Я розумію, тут моєї заслуги мало. Я ціную кожну хвилинку, яку вчителі дарують тут нашим дітям», — розповідає Яна Малішевська.

«Ніхто ніколи не жалівся, це для мами таких дітей важливо. Вони все сприймають близько до серця, тому велика подяка за ставлення, велика подяка за всі заходи, за все, що ви робите», — зазначає мама першокласника Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи ТМР Мар’яна Кришталович.

З минулого року тут навчаються і діти, які разом із батьками виїхали через обстріли. Вони теж сьогодні вітають своїх матусь зі святом. Наталія Галушка тут із молодшим сином, а старший зараз боронить країну. Сім’я вибиралась із Маріуполя і вже тут Олексій адаптувався до життя у новому місті.

«Боявся додому повертатись, щоб його не вбив сусід, а зараз хоче додому. Він вже хоче свою школу відбудовувати», — каже Наталія Галушка.

Серед гостей свята у школі  і представниці тернопільського осередку “АсоціаціЯ жінок України “Дія”.

«Сьогодні наша громадська організація прийшла привітати матерів, які виховують діток з інвалідністю. А також ми хотіли провести цей день разом з матерями і відчути смак пряників, які приготували їхні діти. А також подивитись концерт, як їхні дітки співали і розказували віршики», — розповідає керівниця Тернопільського осередку ГО «Асоціація жінок України «Дія», депутатка Тернопільської ради Ольга Шахін.

Також дівчата передали матерям подарунки до свята від благодійного фонду “Хвилі змін”.

«Наші мами вони тому і особливі, бо вони сильні. Це сильні жінки, які залишаються гарними, але при тому можуть протистояти любій біді і вирішити любі проблеми», — каже директорка Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи ТМР Лариса Акменс.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,